suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karstulan kunta

Perusopetuksen ja esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Karstula
  • Julkinen palvelu

Karstulassa oppilashuoltoon sisältyvät kouluterveydenhuolto, hammashuolto, psykologi- ja kuraattoripalvelut, kasvatusohjaaja, monialainen yhteistyö sosiaali- ja terveystoimen kanssa sekä yhteistyö huoltajien kanssa. Terveydenhoitaja on tavattavissa koululla maanantaista keskiviikkoon klo 8 - 15. Vastaanotto toimii ajanvarauksella. Kiireelliset tapaukset hoidetaan ilman ajanvarausta. Hammashuollosta ilmoitetaan oppilaiden ajat suoraan koteihin. Koulukuraattori ja koulupsykologi ova tavattavissa maanantaisin ja tiistaisin, ajanvaraus suoraan heiltä. Koulupsykologi on terveydenhoitajan tiloissa, koulukuraattorin toimisto on kunnantalo Himmelissä. Kasvatusohjaaja tavattavissa koululla päivittäin.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus oppilashuoltoon kuuluu jokaiselle oppilaalle.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilashuoltoon. Sillä tarkoitetaan oppilaiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista. Oppilashuollolla edistetään oppilaiden tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä varmistetaan kaikille tasavertainen oppimisen mahdollisuus. Oppilashuollon tavoitteena on havaita ja puuttua oppilaiden ongelmiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Oppilashuoltopalveluihin kuuluvat muun muassa kouluterveydenhuolto, koulukuraattori- ja koulupsykologitoiminta. Oppilashuoltoa tekevät myös opettajat ja koulun muu henkilöstö.

Kaikissa kouluissa toimii oppilashuoltoryhmä, jota johtaa opetuksen järjestäjän nimeämä edustaja. Ryhmän tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja kehittää oppilashuoltoa yhteisöllisesti siten, että kaikilla on terveellinen, turvallinen ja esteetön kouluympäristö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarstulan kunta
Palvelusta vastaaKarstulan kunta
Alue Karstula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karstulan kunta
Päivitetty: 8.10.2020