suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Siuntiossa tarjoamme mahdollisuuden osallistua ohjattuun iltapäivätoimintaan koulupäivän jälkeen. Ohjattua iltapäivätoimintaa tarjotaan koulun 1. ja 2. vuosiluokan sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille. Iltapäiväkerhossa lapset voivat osallistua eri toimintoihin, leikkiä, lukea, askarrella tai oleskella turvallisten aikuisten seurassa. Toimintaa järjestetään päivittäin ko ...

Toimi näin

Iltapäivätoimintaan haetaan hakuajan puitteissa Wilman kautta kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Jos perhe muuttaa kuntaan tai iltapäivätoiminnan tarve ilmenee yllättäen voi iltapäivätoimintaan hakea varsinaisen hakuajan ulkopuolella. Iltapäivätoiminta on maksullista kunnan toimintaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Palvelun toteuttaa

Siuntion kunta

Palvelusta vastaa

Siuntion kunta
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 7.9.2021