suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tuusniemen kunta
Alue: Tuusniemi
Palvelun kieli: suomi

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään kirkonkylällä erillisenä kerhotoimintana. Tuusjärvellä koululaisilla on mahdollisuus saada aamu- ja iltapäivähoitopaikka ryhmäperhepäiväkodista.

Toimintaa järjestetään pääsääntöisesti klo 7.00 - 17.00 välisenä aikana, mutta sitä ei järjestetä koulujen lomien aikana, eikä silloin myöskään peritä hoitomaksua. Toiminnasta vastaa perhepäivähoidon ohjaaja.

Toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti I- ja II-luokan oppilaille ja ilmoittautuminen toimintaan tulee tehdä kirjallisesti 31.5. mennessä.


Toimi näin

Ilmoittautuminen aamu- ja iltapäiväkerhoon tehdään erillisen lomakkeen avulla ("Hakemus koululaisten ja esikoululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan").


Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Tuusniemellä aamutoimintaan osallistumisesta peritään 40 e/ kk/lapsi. Iltapäivätoimintaan osallistuminen maksaa 80 euroa / kalenterikuukausi.

Maksusta peritään puolet, jos ao. toimintaa annetaan enintään 10 päivänä tai lapsi on sairaana yli 10 päivänä kyseisen kuukauden aikana.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.


Palvelun toteuttaa: 
Tuusniemen kunta