suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Sodankylän kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Sodankylä
  • Julkinen palvelu
Alue: Sodankylä
Palvelun kieli: suomi

Sodankylän kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan koululaisille arkipäivisin, aamulla ennen koulun alkamista ja kouluajan jälkeen järjestettyä toimintaa. Toimintaa järjestetään Aleksanteri Kenan koulussa ja Sompion koulussa. Lisätietoa toiminnasta löydät kotisivuiltamme.

Keskeisintä toiminnassamme on rentouttava, kodinomainen toiminta vastapainoksi koulutyölle. Lapset saavat aamulla aamupalan ja iltäpäivän aikana välipalan. Aamu- ja iltapäivätoiminnan aikana lapset saavat mahdollisuuden leikkiä ja pelailla, joko sisällä tai ulkona.


Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan sähköisesti Wilman kautta. Hakuajoista tiedotetaan vuosittain kotisivuillamme.

Voit täyttää hakemuksen myös paperisena ja toimittaa hakemuksen hakuaikana osoitteeseen:

Aamu- ja iltapäivätoiminta/Sari Vasara

Jäämerentie 15

99600 SODANKYLÄ


Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Aamutoiminta: 10 pv 15 € / kk, yli 10 pv 25 € / kk. Iltapäivätoiminta: 10 pv 50 € / kk, yli 10 pv 70 € / kk.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.


Palvelun toteuttaa: 
Sodankylän kunta