suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Aamutoimintaan osallistuvat koululaiset kello 8–10 välisinä aikoina. Iltapäivätoimintaa on koululaisilla oppituntien jälkeen kello 13 alkaen kello 17 asti.

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa lapsilla on mahdollisuus ulkoiluun, vapaaseen leikkiin, sisä- ja ulkopeleihin, läksyjen tekoon, askarteluun, lepoon jne.

Toiminnassa painotetaan monipuolista kasvua ja sosiaalisten taitojen kehittymistä, iloista leikkiä ja viihtymistä.

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa työskentelee 1–2 aikuista kerrallaan.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoiminnan hakuaika on keväällä ja paikkaa haetaan aina lukuvuodeksi. Ensi lukuvuonna vuosiluokilla 1–2 olevien oppilaiden hakemuslomake täytetään Wilmassa. Lomake löytyy Wilmaan kirjauduttua yläreunassa olevan valikon (kolme viivaa) alta otsikolla ”Lomakkeet”. Lomaketta ei voi täyttää Wilman mobiilisovelluksella. Vuosiluokkien 3–6 oppilaat hakevat toimintaan edelleen paperilomakkeella niissä kouluissa, joissa toimintaa tarjotaan myös 3–6-luokkien oppilaille.

Uusien ykkösluokkalaisten kouluun ilmoittamistilaisuudessa voit samalla anoa lapselle paikkaa iltapäivätoimintaan omassa koulussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Sipoon kunnan sivistysvaliokunta on päättänyt 20.3.2017 korottaa aamutoiminnan maksua niin, että se on 1.8.2017 alkaen 35 euroa kuukaudessa. Iltapäivätoiminnan hinnat säilyvät ennallaan ja määrittyvät päivittäisen osallistumistuntimäärän mukaan. Mikäli lapsi osallistuu päivittäin iltapäivätoimintaan enintään kolme tuntia, on maksu 80 €/kk ja mikäli lapsi osallistuu iltapäivätoimintaan yli kolme tuntia päivässä, on maksu 120 €/kk.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSipoon kunta
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 7.7.2020