suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokolahden kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Ruokolahti
  • Julkinen palvelu

Perusopetuslain mukaista iltapäivätoimintaa tarjotaan 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä erityisopetukseen otetuille 3.-6. luokkien oppilaille. Toimintaa tarjotaan noin 760 tuntia koulun toimintavuoden aikana. Ohjaajina iltapäivätoiminnassa työskentelevät koulunkäyntiavustajat. Iltapäiväryhmässä on mahdollisuus läksyjen tekoon. Joka päivä on noin 30 minuutin hiljainen tuokio, jonka aikana tehdää ...

Toimi näin

Iltapäivätoimintaan haetaan Ruokolahden kunnan verkkoasiointipalvelun kautta.

Mikäli lapsi on ilmoitettu iltapäivätoimintaan, muttei ole osallistunut koko kuukauden aikana jostain muusta syystä kuin sairauden takia, laskutetaan toiminnasta puolet kuukausimaksusta.

Iltapäivätoiminnan tarpeen loppuessa täytetään irtisanomisilmoitus, joka palautetaan iltapäivätoiminnan koordinaattorille.

Iltapäiväryhmän toiminta-aika alkaa koulupäivän loppumisesta ja päättyy kello 17.

Kunta on vakuuttanut iltapäiväryhmäläiset tapaturmien varalta.

Iltapäivän aikana tarjotaan välipala, joka sisältyy kuukausimaksuun. Mahdollisista allergioista ja muista erikoisruokavalioista ilmoitetaan ohjaajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Ruokolahden kunta

Palvelusta vastaa

Ruokolahden kunta
Tekstistä vastaa: Ruokolahden kunta
Päivitetty: 19.4.2023