suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muonion kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Muonio
  • Julkinen palvelu

Muonion kunta tarjoaa aamu-ja iltapäivätoimintaa peruskoulun ensimmäisen ja toisen vuosiluokkien oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuesta. Lisäksi toimintaa järjestetään esikoululaisille.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan kirkonkylällä koulupäivinä (ma-pe) tarpeen mukaan klo 7.30–17.15 välisenä aikana. Toiminta järjestetään kunnan omana toimintana ja palvelua pyritään tarjoamaan kaikille halukkaille. Aamu-ja iltapäivätoimintaan osallistuville lapsille ja nuorille tarjotaan aamu-ja välipala.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan eDaisyn kautta. Hakuaika on toukokuussa, ja siitä tiedotetaan etukäteen. Päätökset lasten ottamisesta toimintaan tekee perusopetuksen rehtori. Lapset otetaan aamu- ja iltapäivätoimintaan yhdenvertaisin perustein ilmoittautumisjärjestyksessä. Vanhemmat sitoutuvat toimintaan lukukaudeksi kerrallaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuonion kunta
Palvelusta vastaaMuonion kunta
Alue Muonio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muonion kunta
Päivitetty: 26.3.2021