suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laitilan kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Laitila
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityisen tuen oppilaat.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään arkipäivisin klo 7:stä koulun aloitukseen asti ja iltapäivisin viimeisen luokkatunnin päättymisestä klo 17:ään asti, paitsi perjantaisin klo 16.00 asti.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Laitilan kaupunki vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta ja lainmukaisuudesta. Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään kaupungin omana toimintana Kappelimäen koulussa kolmessa kerhossa. Lisäksi iltapäivätoimintaa järjestetään ostopalveluna Laitilan seurakunnalta.

Toimi näin

eDaisy-asioinnissa (DaisyNet) hoidetaan hakeminen ja ilmoitukset koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyen:

  • hakeminen koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan tapahtuu helmi-maaliskuussa ja haun alkamisesta tiedotetaan erikseen
  • irtisanomis- ja muutosilmoitukset

DaisyFamily -palvelussa hoidetaan:

  • palveluntarpeen varaaminen
  • henkilötietojesi päivittäminen

Sähköiseen asiointiin kirjaudutaan aina Suomi.fi palvelun kautta vahvalla tunnistautumisella, eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaitilan kaupunki
Palvelusta vastaaLaitilan kaupunki
Alue Laitila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laitilan kaupunki
Päivitetty: 29.9.2021