suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaat.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Lahdessa iltapäivätoimintaa järjestetään koulujen työpäivinä (ei la) pääsääntöisesti klo 12 - 16.

Toimi näin

Iltapäivätoimintaan haetaan lukuvuodeksi kerrallaan. Hakuaikana toimintaan haetaan sähköisesti Wilman kautta samoilla tunnuksilla kuin ekaluokalle ilmoittautumisessa. Lahden Rudolf Steiner –koulun ja Lahden seudun kristillisen koulun toimintaan haetaan vain paperilomakkeella. Mikäli hakeminen Wilman kautta ei onnistu, toimintaan voi hakea myös paperilomakkeella. Päätökset toimintaan ottamisesta postitetaan kesäkuun loppuun mennessä. Kuluvan lukuvuoden iltapäivätoimintaan voi hakea pitkin vuotta, paperisella hakulomakkeella ja hakemukset otetaan huomioon saapumisjärjestyksessä. 'Hakemus APIP-toimintaan' löytyy osoitteesta https://www.lahti.fi/palvelut/perusopetus/aamu-ja-iltapaivatoiminta/hakeminen-ja-maksut Asiointi ja palaute -kohdasta. Hakulomake palautetaan sen palveluntuottajan osoitteeseen, josta paikkaa haetaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLahden kaupunki
Palvelusta vastaaLahden kaupunki
Alue Lahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 18.5.2021