suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Kokkolassa iltapäivätoimintaan voivat osallistua ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä muiden vuosiluokkien erityisen tuen oppilaat. Aamutoimintaa järjestetään vain erityisoppilaille ja lisäksi palveluntuottajat järjestävät aamukerhoja mm. Hollihaan, Chydeniuksen ja Villan kouluilla. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivisin klo 12-17. Toimintapaikkoja on 18 suomenkielistä ja neljä r ...

Toimi näin

Iltapäivätoimintaan haetaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä sähköisellä lomakkeella Wilma järjestelmässä.

Hakuaika on vuosittain 1.2.-30.4. päätös paikasta ilmoitetaan sähköisesti toukokuun aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Kokkolan kaupunki, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat ry

Muut vastuuorganisaatiot

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat ry

Palvelusta vastaa

Kokkolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 3.5.2024