suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Toimintapaikka haetaan aina lukuvuodeksi kerrallaan. Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu esioppilaille ja pienille koululaisille, lähinnä 1-2-luokan oppilaille sekä kaikille erityisoppilaille. Aamu- ja iltapäivätoimintaa on järjestetty hakuajan puitteissa jätettyjen hakemusten perusteella niiden koulujen oppilaille, joissa toimintaan on hakeutunut vähintään seitsemän jokapäiväistä käyttäjää. ...

Toimi näin

Toimintapaikkaa haetaan sähköisesti Kauhajoen varhaiskasvatuksen sivuilta www.kauhajoki.fi/varhaiskasvatus.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Mikäli toimintaan hakeutuu enemmän lapsia kuin paikkoja voidaan järjestää, valintajärjestys on seuraavanlainen:

Ø esi- ja ensimmäisen luokan oppilaat, joiden vanhemmat ovat työn tai opiskelun takia estyneet itse hoitamasta lastaan

Ø oppilaat, jotka tarvitsevat toimintaa kasvatuksellisista ja sosiaalisista (lastensuojelun avohuollon tukitoimi) tai terveydellisistä (lääkärin lausunto) syistä

Ø muiden hakijoiden osalta paikat arvotaan

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Kauhajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kauhajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 16.2.2024