suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kaarinan kaupunki järjestää koulujen yhteydessä iltapäivätoimintaa. Ruotsinkielistä iltapäivätoimintaa on S:t Karins svenska skolan yhteydessä.

Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään seuraavissa pisteissä:

- Hovirinnan koulu, kerhotila

- Valkeavuoren koulu, kerhotila

- Auranlaakson koulu, kerhotila

- Empon koulu (Kuusisto), kerhotila Poijula

- Kotimäen koulu, (Ristikallio)

- Piispanlähteen koulu, alakoulu

- Piikkiön yhtenäiskoulu

- Rungon koulu

- S:t Karins svenska skola, Svenska Eftis

- Erityistä tukea tarvitsevien lasten kerho Krossi

Toimi näin

Kaarinan kaupunki järjestää iltapäivätoimintapaikan kaikille annettuun määräaikaan mennessä Wilma-lomakkeella tai paperilomakkeella paikkaa hakeville 1. luokan oppilaille sekä 2.- 9. luokkalaisille erityisen tuen oppilaille.

Hakuajoista tiedotetaan vuosittain Wilmassa ja Kaarinan kaupungin kotisivuilla.

Mikäli toiminnan piiriin hakeutuu enemmän lapsia kuin paikkoja voidaan järjestää, otetaan toimintaan ensin 1. luokan oppilaat ja 2.-9. luokkien erityisen tuen oppilaat. Jos tämän jälkeen on paikkoja vähemmän kuin hakijoita, suoritetaan arvonta toimintaan hakeneiden 2. luokkalaisten oppilaiden kesken.

Päätökset toimintaan ottamisesta tehdään viimeistään toukokuussa.

Hakuajan ulkopuolella kerhopaikkaa haetaan jättämällä hakulomake kyseisen kouluun rehtorille.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille, sekä kaikkien vuosiluokkien erityisoppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 7.10.2021