suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Toiminnan tavoitteena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitytä ja eettistä kasvua. Kaikkia toimijoita velvoittava tavoite on se, että toiminnan tulee edistää lapsen hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja lisätä osallisuutta.

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. - vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien os ...

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan hakemisesta on laitettu ohjeet Hyvinkään kaupungin nettisivuille. Koulutulokkaille sekä toisen vuosiluokan ja erityisen tuen piirissä olevien oppilaiden vanhemmille tulee myös ohjeet Wilman kautta. Wilman kautta toimintaan voi hakea ennalta ilmoitettuna aikavälinä.

Toimintaan voi hakea myös hakuajan ulkopuolella. Tällöin hakemuksen voi tulostaa kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan nettisivuilta. Tämän jälkeen hakemuksen voi joko lähettää tai skannata aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattorille.

Hakemuksen ja hakuesitteen voi pyytää puhelimitse tai sähköpostilla koordinaattorilta. Muissa asioissa koordinaattoriin voi olla yhteydessä joko ryhmien kautta, sähköpostilla, Wilman kautta, puhelimitse tai tulla kaupungintalolle tapaamaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Hyvinkään kaupunki

Palvelusta vastaa

Hyvinkään kaupunki
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020