suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Perhetyö

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Perhetyöstä saat tukea ja ohjausta vanhemmuuteesi, lasten hoitoon ja kasvatukseen, kodin arjen hallintaan, perheesi toimitakykyyn uusissa tilanteissa sekä perheesi vuorovaikutustaitoihin ja sosiaalisten verkostojen laajentamiseen.

Saat keskusteluapua, jossa sinua ohjataan tarkastelemaan omaa vanhemmuuttasi, parisuhdettanne, sosiaalista verkostoanne ja vauvanne tarpeita.

Toimi näin

Hae tukea perheellesi sähköisesti omapalvelulla, lapsiperheiden palvelujen hakemuksella tai ottamalla yhteyttä alueesi sosiaalityöntekijään tai perhetyön vastuutyöntekijään.  Katso sosiaalityöntekijöiden yhteystiedot linkistä "Aikuissosiaalityöntekijöiden yhteystiedot".

Kenelle ja millä ehdoin

Tukea voi hakea vain huoltaja.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa perheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä voidaan tehdä perheen kotona tai kunnan tiloissa. Se voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 17.11.2021