suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Perhetyö

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Perhetyö on lapsiperheille tarkoitettu varhaisen tuen sosiaalipalvelu, jonka tarkoitus on tukea vanhemmuutta ja auttaa arjen hallinnassa.

Laukaalaisilla lapsiperheillä on mahdollisuus saada perhetyön kautta ohjausta ja neuvontaa vanhemmuuden tueksi erilaisissa arjen pulmatilanteissa. Yhdessä laaditun perhetyön suunnitelman pohjalta tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Tukeminen tapahtuu yhteisten keskusteluiden, arjessa mukana elämisen ja erilaisten työmenetelmien avulla. Tapaamispaikkana on useimmiten perheen koti. Perheohjaajat ja perhetyöntekijät voivat tarvittaessa olla perheen mukana myös lasta tai perhettä koskevissa neuvotteluissa.

Toimi näin

Perhe voi itse hakeutua palveluun soittamalla vastaavalle perheohjaajalle, puhelinaika ma-pe 11.00-11.30. Soittaa voi myös sosiaaliohjaajalle tai sosiaalityöntekijälle.

Palvelu on perheille maksutonta. Perhetyö on määräaikaista, ja sitä myönnetään pääsääntöisesti kolmen kuukauden jaksoissa.

Lisätietoja Laukaan kunnan perhetyöstä löydät kunnan verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhetyö on tarkoitettu laukaalaisille lapsiperheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa perheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä voidaan tehdä perheen kotona tai kunnan tiloissa. Se voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021