suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Perhetyö

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalihuoltolain mukainen perheohjaus on koko perheen ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi silloin, jos vanhempien ja lasten välisessä vuorovaikutuksessa on haasteita, perheestä puuttuvat yhteiset säännöt ja rutiinit, nuori ei asetu vanhempien asettamiin rajoihin, vanhempi tarvitsee ohjausta uhmaikäisen kanssa toimimiseen tai vanhemmat kokevat muuten keinottomuutta lapsensa tai nuorensa kanssa.

Perhetyön tehtävänä on perheiden elämänhallinnan ja voimavarojen käyttöönoton tukeminen sekä arjessa selviytymisen vahvistaminen ohjauksellisin keinoin. Tavoitteena on toimivan arjen löytämisen tukeminen ja perheen hyvinvoinnin lisääminen. Perhetyötä tehdään aina perheen kanssa yhteistyössä.

Toimi näin

Lapsiperheiden sosiaalipalveluihin pääsee olemalla yhteydessä itse lapsiperheiden päivytykseen. Yhteydenotto voi tapahtua soittamalla tai täyttämällä Keusoten www-sivuilla olevan yhteydenottolomakkeen tai lastensuojeluilmoituksen.

Sosiaalihuoltolain mukainen perheohjaus on lapsiperheiden palvelu, jota perhesosiaalityö käyttää tarpeen vaatiessa tukitoimena perheelle. Työskentelyn tavoitteet asetetaan yhdessä perheen kanssa. Perhesosiaalityöntekijä tai erityissosiaaliohjaaja tilaa palvelun asiakastietojärjestelmän kautta toimien lain edellyttämällä tavalla omatyöntekijöinä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja tuen tarve.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKeski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
Alue Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
Päivitetty: 7.6.2021