suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Perhetyö

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kaarinalaisilla lapsiperheillä on mahdollisuus saada varhaista tukea sekä ohjausta ja neuvontaa arkisiin pulmatilanteisiin, jotka voivat liittyä esimerkiksi lastenkasvatukseen, parisuhteeseen, vanhempien jaksamiseen tai perheen äkilliseen kriisitilanteeseen.

Lyhytkestoiseen lapsiperheiden kotipalveluun voidaan myöntää kunnan tuottamaa palvelua tai palveluseteli, jolloin asiakas voi itse valita palvelun tuottajan. Palveluseteliä käytettäessä omavastuuosuus jää perheen maksettavaksi.

Palvelua toteuttaa Kaarinan perhekeskus yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tuen piiriin voidaan ohjata esimerkiksi äitiys- tai lastenneuvolasta, varhaiskasvatuksesta tai oppilashuollosta.

Perhe voi ottaa itse yhteyttä sosiaalipalveluiden neuvontapuhelimeen tai olla suoraan yhteydessä perhekeskuksen henkilökuntaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa perheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä voidaan tehdä perheen kotona tai kunnan tiloissa. Se voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 8.10.2021