suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Perhetyö

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhetyön tarkoituksena on tukea perheiden omaa selviytymistä erilaisissa elämäntilanteissa ja ennaltaehkäistä perheiden ongelmatilanteita. Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen perhetyö on sekä sosiaalihuoltolain 17 §:n ja 20 §:n mukaista lapsiperheiden kotipalvelua että lastensuojelulain 36 §:n mukainen lastensuojelun avohuollon tukitoimi.

Sosiaalihuoltolain mukaisen perhetyön tarkoituksena on tarjota perheen henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon perustuvaa kodin- ja lastenhoidollista apua. Perhetyö on perheen arjessa tapahtuvaa tilapäistä ja ennaltaehkäisevää apua, joka ei vaadi lastensuojelun asiakkuutta. Asiakkaaksi hakeudutaan joko ottamalla itse yhteyttä perheohjaajaan tai kertomalla huolista esimerkiksi lastenneuvolassa.

Lastensuojelulain mukainen perhetyö on lastensuojelulain mukainen avohuollon tukitoimi. Asiakkaaksi tullaan lastensuojelun sosiaalityöntekijän tekemän arvioinnin ja päätöksenteon kautta.

Toimi näin

Perhetyön asiakkaaksi hakeudutaan joko ottamalla itse yhteyttä perheohjaajaan tai kertomalla huolista esimerkiksi lastenneuvolassa.

Perheohjaaja on tavoitettavissa puhelimitse maanantaista torstaihin.

Avohuollon tukitoimena järjestettävään lastensuojelulain mukaisen perhetyön tarpeeseen tekee arvioinnin ja päätöksen lastensuojelun sosiaalityöntekijä.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa perheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä voidaan tehdä perheen kotona tai kunnan tiloissa. Se voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotPyhännän kunta
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 9.8.2021