suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Perhesuunnitteluneuvola

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raision ja Ruskon perhesuunnitteluneuvolan tehtävä on seksuaalisen terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen ja edistäminen, sukupuolitautien ja ei-toivottujen raskauksien ehkäisy.

Perhesuunnitteluneuvolan palvelut ovat maksuttomia.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Raisiossa perhesuunnitteluneuvola palvelee alle 25-vuotiaita ja alle kaksi vuotta sitten synnyttäneitä raisiolaisia sekä Raisiossa sijaitsevien oppilaitosten opiskelijoita ehkäisyyn liittyvissä asioissa kuten ehkäisyn aloittamisessa, seurannassa ja vaihtamisessa sekä sukupuolitautien testauksessa. Muiden kuin näiden ryhmien ehkäisyasiat hoidetaan terveyskeskuksessa omalääkärin vastaanotolla. Ruskolla ja Vahdolla ehkäisyneuvola palvelee kaikkia em. kunnan asukkaita.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Palvelun toteuttaa

Raision kaupunki

Palvelusta vastaa

Raision kaupunki
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 26.9.2022