suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Perhesuunnittelu ja maksuton ehkäisy

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhesuunnitteluneuvolan tavoitteena on edistää seksuaali- ja lisääntymisterveyttä. Perhesuunnitteluneuvolasta saa yksilöllistä ohjausta raskauden ehkäisyyn ja seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvissä asioissa. Näitä ovat mm. ehkäisyn aloitus, suunnittelu ja ongelmat sekä ehkäisykontrollit, kierukoiden ja ehkäisykapseleiden asetukset ja poistot.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä seks ...

Toimi näin

Alle 25-vuotiaan maksuton ehkäisy:

  • ota yhteyttä oman oppilaitoksesi terveydenhoitajaan (koululaiset ja opiskelijat) tai terveysasemasi perhesuunnitteluneuvolaan.
  • jos tarvitset jatkoehkäisyä ja ehkäisysuunnitelma on jo aiemmin tehty, ota yhteyttä koulusi tai oppilaitoksesi terveydenhoitajaan (koululaiset ja opiskelijat), vaihtoehtoisesti NettiRassi-viestillä tai puhelimitse oman alueesi terveysasemalle

Yli 25-vuotiaiden asiointi oman alueen äitiysneuvolan tai Raahen perhesuunnitteluneuvolan kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Palvelun toteuttaa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 4.2.2022