suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Perhesuunnittelun tavoitteena on seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen. Ehkäisyneuvonnassa työskentelevät terveydenhoitaja ja terveyskeskuslääkäri. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa toimivat terveydenhoitajat hoitavat omien koulujensa terveiden nuorten naisten ehkäisyn aloitukset ja ohjaavat heidät sitten ehkäisy-/perhesuunnitteluneuvolan tai aluelääkärin vastaanotolle.

Toimi näin

Ehkäisyneuvonnan palvelut toimivat ajanvarauksella. Keskitetty ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa toimivat terveydenhoitajat hoitavat omien koulujensa terveiden nuorten naisten ehkäisyn aloitukset ja ohjaavat heidät sitten ehkäisy-/ perhesuunnitteluneuvolan tai aluelääkärin vastaanotolle. Löydät koulu- ja opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot oikealla reunassa olevasta Linkit-kohdasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ehkäisyneuvonnan palvelut on tarkoitettu hedelmällisessä iässä oleville Salon kaupungin asukkaille ja kaupungissa opiskeleville vieraspaikkakuntalaisille.

Ehkäisyneuvonnasta saa:

  • raskauden ehkäisyneuvontaa ja yksilöllistä ehkäisyn suunnittelua
  • mahdollisuuden keskustella kokonaisvaltaisesti perhesuunnittelusta
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa ja hoitoa
  • lapsettomuuden hoidon alkututkimukset ja neuvontaa
  • raskauden keskeytykseen liittyvää neuvontaa, tutkimuksia ja ohjausta

Palvelu on luottamuksellista ja perhesuunnitteluneuvolan käynnit ovat maksuttomia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 14.7.2021