suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhesuunnitteluneuvolasta saa perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa. Ohjaamme ja tuemme sinua seurusteluun ja sukupuolisuuteen liittyvissä asioissa. Tavoite on auttaa sinua ajoittamaan raskaus toivomallasi tavalla ja siten välttämään ei-toivottuja raskauksia sekä raskauden keskeyttämisen tarvetta.

Toimi näin

Varaa aika terveydenhoitajalle. Kankaanpäässä ajanvaraus neuvoloiden keskitetystä ajanvarausnumerosta, käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Muissa PoSan alueen kunnissa yhteydenotot omalle terveydenhoitajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Palvelusta vastaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Alue Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 11.8.2020