suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat raskauden ehkäisy- ja seksuaalineuvontaa ehkäisyhoitajalta tai koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta.

Voit saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnan palveluja, kun tarvitset tietoa eri ehkäisymenetelmistä tai raskauden keskeytyksestä.

Toimi näin

Voit varata ajan ehkäisyhoitajan vastaanotolle Oulun Omahoidosta Kansalaisen ajanvarauksen kautta tai neuvolan neuvontapuhelimesta.

Varaa aika opiskeluterveydenhuollon ajanvarauksesta, jos olet opiskeluterveydenhuollon asiakas.

Ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon, opiskeluterveydenhuoltoon tai omaan hyvinvointikeskukseen tai terveysasemalle, jos harkitset raskauden keskeyttämistä. Jos haluat keskustella aiheesta ennen päätöksentekoa, ota yhteyttä neuvolan puhelinpalveluun keskusteluajan sopimiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnan palveluja, kun tarvitset tietoa eri ehkäisymenetelmistä tai raskauden keskeytyksestä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 23.9.2021