suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiturin Sote Oy

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhesuunnitteluneuvolan perustehtävänä on raskauden ehkäisyneuvonta ja seksuaaliterveyskasvatus. Tavoitteena on auttaa asiakkaita ajoittamaan raskaudet toivomallaan tavalla, löytää kullekin asiakkaalle paras mahdollinen ehkäisymenetelmä, huomioida ihmissuhde- ja sukupuolikasvatukseen sekä seksuaaliterveyteen liittyvät kysymykset. Perhesuunnitteluneuvolan palveluita voivat käyttää myös Virroilla ja Ruovedellä asuvat opiskelijat.

Ehkäisyneuvontaa annetaan myös koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Koulun terveydenhoitaja voi aloittaa hormonaalisen ehkäisyn terveelle nuorelle.

Toimi näin

Perhesuunnitteluneuvolakäynneille varataan aika etukäteen neuvolan terveydenhoitajan puhelintunnin aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiturin Sote Oy
Muut vastuuorganisaatiotVirtain kaupunki, Ruoveden kunta
Palvelusta vastaaKeiturin Sote Oy
Alue Ruovesi, Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiturin Sote Oy
Päivitetty: 15.4.2020