suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolan tehtävänä on neuvotella perheen perustamiseen liittyvistä asioista sekä tarkoituksenmukaisen ehkäisyvälineen valinnasta ja käytön seurannasta. Myös parisuhteeseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan.

Toimi näin

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa tarvitessasi ota yhteyttä joko OmaAseman terveydenhoitajaan, oman koulun terveydenhoitajaan tai opiskeluterveydenhuollon (lukio ja ammattiopisto) terveydenhoitajaan.

Tuo ehkäisyn aloitukseen tulevan esitiedot -lomake mukanasi hoitajan vastaanotolle. Lomakkeen löydät perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta sivustolta.

Kenelle ja millä ehdoin

Alle 25-vuotiaille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan raskauden ehkäisyyn.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 27.5.2020