suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio JIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhesuunnitteluneuvolan tehtäviä ovat mm. raskauden ehkäisyneuvonta, ehkäisyn aloitus ja seuranta, osallistuminen sterilisaation suunnitteluun.

Lisäksi tehtäviin kuuluu keskustelumahdollisuus raskauden keskeytysasioissa, sukupuolitautien ja seksuaalisen väkivallan ennaltaehkäisyyn liittyvä ohjanta, neuvonta raskauden suunnittelussa, ohjaaminen lapsettomuustutkimuksiin.

Toimi näin

Varaa aika perhesuunnitteluneuvolaan joko puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen Hyvin.fi kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä, asiakkaan varaamasta lääkärin vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä sakkomaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Palvelusta vastaaJIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Alue Ilmajoki, Kurikka
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: JIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Päivitetty: 9.10.2021