suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunta järjestää aikuisille ja nuorille maksutonta perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa sekä muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita.

Ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä ajan voi varata puhelimitse perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaan tai hakeutua koulu-, opiskelu- ja työterveyshuollon vastaanotolle.

Ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä ja ajanvarausasioissa Essoten verkkosivuilla voi jättää kiireettömän yhteydenottopyynnön, jolloin perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitaja soittaa takaisin asiakkaan toivomana ajankohtana.

Toimi näin

Ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä ajan voi varata puhelimitse perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaan tai hakeutua koulu-, opiskelu- ja työterveyshuollon vastaanotolle.

Essoten verkkosivuilla voi myös jättää kiireettömän yhteydenottopyynnön, jolloin perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitaja soittaa takaisin asiakkaan toivomana ajankohtana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa sekä muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita. Ehkäisy- ja seksuaalineuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu-, opiskelu- ja työterveyshuollossa.

Seksuaaliterveyden palveluihin kuuluu ehkäisyneuvonnan lisäksi lapsettomuuteen liittyvä neuvonta, seksitautien torjunta, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisy sekä seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen kokemiseen liittyvät asiat.

Perustiedot

Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Mikkeli, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 9.4.2019