suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito tarjoaa lapselle rauhallisen ja kiireettömän kasvualustan pienryhmässä. Perhepäivähoitajana toimii perhepäivähoitajakurssin tai muun kasvatusalan tutkinnon suorittanut henkilö, joka työskentelee itsenäisesti omassa kodissa tai lasten kotona ja vastaa oman lapsiryhmänsä toiminnasta. Lapsen omassa kodissa tapahtuva perhepäivähoito on määräaikaista ja harkinnanvaraista.

Keuruulla toimii perhepäivähoitajia keskustan alueella sekä haja-asutusalueilla.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatukseen haetaan 4 kk ennen varhaiskasvatustarpeen alkua. Mikäli varhaiskasvatustarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Hakemuksia varhaiskasvatukseen saa kaupungintalolta varhaiskasvatuspalveluista, päiväkodeista, Keuruun kaupungintalon yhteispalvelupisteestä sekä kaupungin verkkosivuilta.

  • Kaikki varhaiskasvatushakemukset palautetaan varhaiskasvatuspalvelujen toimistoon.
  • Haapamäki - Pihlajavesi alueen hakemukset voi palauttaa myös Haapamäen päiväkotiin

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lisätietoa varhaiskasvatusmaksuista Keuruun kaupungin verkkosivuilla kohdasta: Asukkaat > kasvatus ja opetus > varhaiskasvatuspalvelut > varhaiskasvatus > maksut

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 5.7.2022