suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kivijärven kunta

Perhepäivähoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Kivijärvi
  • Julkinen palvelu

Esiopetusikäiset voivat saada päivähoitoa perhepäivähoidossa ja vuorohoitoryhmiksessä, mikäli tarvitsevat hoitoa aamuisin ennen esiopetusta ja iltapäivisin sen päätyttyä.

Toimi näin

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Päivähoitohakemuksia saa ryhmis Nuppukummusta sekä hakemus on myös tulostettavissa kunnan kotisivuilta. Tee päivähoitohakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Kivijärvelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan hoitopaikkaa.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta päivähoitohakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatusjohtajaan.

Toimita tuloselvitykset päivähoitomaksun määrittämistä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään päivähoidosta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta perhepäivähoito on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKivijärven kunta
Palvelusta vastaaKivijärven kunta
Alue Kivijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kivijärven kunta
Päivitetty: 11.11.2019