suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Perheoikeudelliset palvelut

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Perheoikeudellisten asioiden yksikkö palvelee isyyden ja äitiyden vahvistamista, lapsen huoltajuutta, lapsen asumista ja tapaamisoikeutta sekä elatusta koskevissa sopimusasioissa. Lisäksi yksikössä laaditaan tuomioistuimen pyytämät olosuhdeselvitykset lapsen huolto- ja tapaamisriita-asioissa sekä järjestetään tapaamispaikkatoimintaa eli valvottuja ja tuettuja tapaamisia ja valvottuja vaihtoja. Yksikössä annetaan myös eroauttamisen sosiaaliohjausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Vantaalaisille perheille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää kunnan sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 22.10.2021