suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Perheneuvonnan palvelut

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Perheneuvonta on tarkoitettu hämeenkyröläisille perheille, joissa on 0-17 vuotiaita lapsia tai nuoria. Kasvatus- ja perheneuvonnasta saa apua lapsen tai nuoren kehitykseen ja kasvatukseen sekä perhe-elämään ja parisuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Perheneuvonnan palvelut ovat asiakaslähtöisiä, vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia. Käynnit ovat yksilö-, pari- ja perhe-käyntejä. Myös perheasioiden sovittelua järjestetään. Yhteistyötä tehdään tarvittaessa mm. päiväkotien, koulujen sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Asiakkaat varaavat itse aikaa ensisijaisesti puhelimitse puhelinaikoina eikä erillisiä lähetteitä vaadita. Perheneuvonnassa työskentelevät psykologit ja lastenpsykiatri. Lastenpsykiatrille asiakkaat ohjautuvat pääsääntöisesti psykologien kautta. Myös puheterapeutin palvelut ovat perheneuvonnan yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenkyrön kunta
Palvelusta vastaaHämeenkyrön kunta
Alue Hämeenkyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 26.10.2020