suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perheneuvola palvelee lapsiperheitä alle 13-vuotiaiden lasten kasvuun ja kehitykseen sekä vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä ja perheen vuorovaikutusongelmissa. Avioliittolain mukaista perheasioiden sovittelua tarjotaan alle 18-vuotiaiden lasten perheille.

Perheneuvolaan voit ottaa yhteyttä, kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, kehityksestä tai mielialasta, haluat tukea vanhemmuuteesi tai apua perheen kriisitilanteeseen. Apua voit hakea myös jos perheenjäsenten välillä esiintyy ristiriitoja, harkitessanne eroa tai tarvitessanne apua erosta selviämiseen.

Perheneuvolassa työskentelee lastenpsykiatreja, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä. Neuvolassa etsitään yhdessä perheenne kanssa ratkaisuja huolenaiheisiin. Työmuotoja ovat ohjaus ja neuvonta, lapsen kasvuun, kehitykseen ja tunne-elämään liittyvät tutkimukset, erilaiset terapiat ja perheasioiden sovittelu erotilanteissa.

Asiakastyön lisäksi perheneuvola tarjoaa työnohjausta, koulutus- ja konsultaatiopalveluja lapsiperheiden kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä perusopetuksen ammattilaisille.

Tarkemmat tiedot puhelinnumeroista ja -ajoista löydät alla esitetyn verkkosivun kautta.

Toimi näin

Voit itse ottaa yhteyttä Perheneuvolaan. Mikäli lapsesi asiassa on asioitu muussa palvelupisteessä, on hyödyllistä pyytää ko. taholta lähete/yhteenveto perheneuvolaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021