suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Kasvatus- ja perheneuvontaan kuuluvat lasten mielenterveyspalvelut ja perheneuvolapalvelut.

Lasten mielenterveyspalveluista saat apua silloin, kun sinulla herää huolta lapsen kehitykseen tai psyykkiseen kasvuun liittyen. Työskentely lapsen asioissa voi olla tutkimuksellista selvittelyä ja kuntoutuksen suunnittelua tai terapeuttista työskentelyä vastaanotolla. Palveluita saat virka-aikaan ja työskentely voi tapahtua perhekäynnein tai aikuisten tai lasten omien käyntien kautta.

Perheneuvolan puoleen voit kääntyä, mikäli raskauteen tai synnytykseen liittyvät seikat askarruttavat mieltäsi, perheesi on kohdannut elämänmuutoksia, kaipaat tukea kasvatukseen, vanhemmuuteen tai parisuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Perheneuvolan työmuotoihin kuuluvat keskustelu- ja tukikäynnit, terapeuttiset hoitokäynnit, puhelinneuvonta ja verkostoyhteistyö. Palveluita saat virka-aikaan.

Erillistä lähetettä ei tarvita lasten mielenterveyspalveluihin eikä perheneuvolaan.

Toimi näin

Perheneuvolan neuvonta palvelee asiakkaita ja viranomaisia maanantaisin ja torstaisin klo 9-10.

Numerosta voi tiedustella asiakkuuden etenemistä tai muuta lähetteeseen liittyvää, voi ilmoittautua asiakkuuteen, voi kysyä palveluohjausta tai muuta ohjausta tai neuvontaa perheen tilanteeseen liittyen. Tähän numeroon voi myös jättää soittopyyntöjä työntekijöille.

Ajanvarauskysymyksissä tai aikojen siirtämiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myös Perhekeskuksen toimiston numeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Lasten mielenterveyspalvelut on tarkoitettu 0-12-vuotiaille lapsille ja perheneuvolapalvelut 0-17-vuotiaiden lasten ja nuorten perheille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 17.8.2021