suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Perheneuvolapalveluihin kuuluvat lasten mielenterveyspalvelut sekä kasvatus- ja perheneuvontapalvelut.

Lasten mielenterveyspalveluista saat apua silloin, kun sinulla herää huolta lapsen kehitykseen tai psyykkiseen kasvuun liittyen. Tarjoamme tukea myös silloin, kun raskauteen tai synnytykseen liittyvät seikat askarruttavat mieltäsi.

Kasvatus- ja perheneuvonnan palveluiden puoleen voit kääntyä silloin, kun perheesi on kohdannut elämänmuutoksia, kaipaat tukea kasvatukseen, vanhemmuuteen tai parisuhteeseen liittyen.

Perheneuvolan työskentelymuotoihin kuuluvat lasten tutkimukselliset selvittelyt ja kuntoutuksen suunnittelu sekä keskustelu- ja tukikäynnit. Terapeuttiset hoitokäynnit voidaan toteuttaa perhekäynteinä tai aikuisen tai lapsen omina käynteinä. Palveluita saat virka-aikaan eikä erillistä lähetettä perheneuvolapalveluihin tarvita.

Toimi näin

Ajanvarauskysymyksissä tai aikojen siirtämiseen liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee lasten ja nuorten psykososiaalisten palveluiden toimisto.

Kenelle ja millä ehdoin

Lasten mielenterveyspalvelut on tarkoitettu 0-12-vuotiaille lapsille sekä odottaville perheille ja kasvatus- ja perheneuvontapalvelut on tarkoitettu 0-17-vuotiaiden lasten ja nuorten perheille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 4.3.2022