suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Perheneuvolan palvelut ovat saatavilla Lapinlahden toimipisteessä Käskynkässä ja Varpaisjärven terveysasemalla.

Perheneuvola tarjoaa asiantuntija-apua lapinlahtelaisten alle 13-vuotiaiden kasvuun, kehitykseen ja vuorovaikutukseen liittyvissä kysymyksissä sekä lapsiperheiden parisuhde- ja perheongelmissa.

Toimi näin

Perheneuvolaan ei tarvita lähetettä ja hakeutuminen tapahtuu suoraan työntekijöihin yhteyttä ottamalla. Palvelut ovat vapaaehtoisia ja kaikkia työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Yhteydenotot puhelimitse arkisin virka-aikana. Työn luonteen vuoksi hoitaja ei aina pysty vastaamaan puhelimeen mutta jättäessäsi soittopyynnön, hän soittaa takaisinpäin pääsääntöisesti saman työpäivän aikana.

Tulkkauspalvelu on tarvittaessa käytössä. Tulkkauspalvelun tarpeesta on tiedotettava etukäteen ajanvarauksen yhteydessä, jotta palvelu on käytettävissä vastaanotolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Lääkärin perumattomista ja käyttämättä jääneistä vastaanottoajoista peritään maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 1.12.2021