suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hailuodon kunta

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • Hailuoto
  • Julkinen palvelu

Perheneuvonnassa tuetaan perheitä lapsen kasvussa ja perhe-elämän muutosvaiheessa etsitään yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja huolen aiheisiin. Perheneuvotaan voit ottaa yhteyttä, kun haluat keskustella vanhemmuudesta tai lapsen tai nuoren kasvatuksesta, olet huolissasi lapsen tai nuoren käyttäytymisestä tai kehityksestä, lapsellasi on pulmia kaveri- tai muissa ihmissuhteissa, perheessä on toistu ...

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Palvelun toteuttaa

Hailuodon kunta

Palvelusta vastaa

Hailuodon kunta
Tekstistä vastaa: Hailuodon kunta
Päivitetty: 19.5.2020