suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Perheneuvonnan palveluja voivat käyttää lapset, nuoret, perheet ja eri yhteistyötahot, kuten sosiaalitoimi, koulut ja terveystoimi.

Perheneuvonta antaa sinulle asiantuntija-apua lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin ja perhe-elämään liittyvissä asioissa. Sinulla on käytettävissäsi toimintamuotoina mm. neuvonta, lasta tai perhettä koskevat tutkimukset, lasten ja nuorten tukikäynnit, asiantuntija-apu ja yhteistyö sekä konsultaatiot, työnohjaus, koulutus, alustukset ja luennot.

Perheneuvontaan ei tarvita lähetettä, voit varata ajan itse esimerkiksi puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia ja sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 2.12.2019