suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Äänekosken perheneuvola tarjoaa äänekoskelaisille ja konnevetisille sosiaalihuoltolain mukaista kasvatus- ja perheneuvontapalvelua. Palvelut ovat pääasiassa tarkoitettu 0-13 vuotiaille lapsille ja heidän perheillensä lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä ja perheen vuorovaikutusongelmissa.

Perheneuvolassa etsitään yhdessä perheen kanssa ratkaisuja perheenjäsenten huolenaiheisiin. Työmuotoja ovat lapsen kasvuun, kehitykseen ja tunne-elämään liittyvät tutkimukset, arviointi, ohjanta ja neuvonta sekä erilaiset perheenjäsenten hyvinvointia ja keskinäistä vuorovaikutusta tukevat terapiat (esim. pari- ja perheterapiat) ja lapsikeskeinen perheasioiden sovittelu.

Asiakastyön lisäksi perheneuvola tarjoaa myös koulutusta sekä konsultaatio- ja työnohjauspalveluja lapsiperheiden kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä perusopetuksen ammattilaisille.

Toimi näin

Perheneuvolaan ei tarvita lähetettä, vaan asiakas voi itse ottaa yhteyttä. Asiakkaaksi voi ilmoittautua ja/tai saada keskusteluapua puhelinpäivystysaikana keskiviikkona klo 9.00-11.00 (p. 020 632 2168). Muinakin toimiston aukioloaikoina ma-pe klo 8.00-16.00 voi soittaa ja tarvittaessa jättää yhteydenottopyynnön vastaajaan.

Sosiaalitoimen sähköpostiosoitteita ei suositella käytettäväksi tietosuojalain piiriin kuuluvien tai muuten salassapidettävien tietojen lähetykseen. Kyse on avoimesta internet sähköpostista, jossa viestin lähettäjää ei voida tunnistaa eikä viestiä salata. Suojaamattoman sähköpostiyhteyden kautta voidaan kysyä yleistä neuvontaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Palvelusta vastaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020