suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Perheneuvolan kasvatus- ja perheneuvonta

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Kasvatus- ja perheneuvonnasta saa apua lapsen tai nuoren kehitykseen sekä kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi apua voi hakea perheen vuorovaikutukseen sekä lasta tai perhettä kohdanneisiin kriiseihin.

Hoito suunnitellaan ja toteutetaan arvioinnin jälkeen kunkin perheen tarpeet huomioiden. Moniammatillisten tiimien työntekijät ovat sosiaalityöntekijöitä, psykologeja ja lastenpsykiatreja.

Vantaan perhekoutsit auttaa, neuvoo, opastaa ja kuuntelee vantaalaisia lapsiperheitä arjen pulmatilanteissa. Voit keskustella lapsen tai nuoren kehitykseen ja kasvuun tai vanhemmuuteen liittyvistä asioista ja etsiä yhdessä ratkaisuja perhekoutsin kanssa. Tapaamiset voidaan järjestää ulkona, toimistolla, etänä tai kodissasi tilanteesi ja toiveesi mukaisesti. Perhekoutsipalvelut on tarkoitettu lapsiperheille, joilla on alle 18-vuotiaita lapsia tai nuoria.

Toimi näin

perheneuvola.palveluneuvonta@vantaa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Kasvatus- ja perheneuvonta on tarkoitettu vantaalaisille 0-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille perheineen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa perheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä voidaan tehdä perheen kotona tai kunnan tiloissa. Se voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 25.1.2022