suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Perheneuvola

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Alue: Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä
Palvelun kieli: suomi

Ota yhteyttä perheneuvolaan,

•kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, lapsella on pelkoja, alakuloisuutta tai levottomuutta lapsellasi on vaikeuksia päiväkodissa tai koulussa olette kohdanneet jonkun muutoksen tai kriisitilanteen, joka vaikuttaa lapsen käytökseen tai parisuhteessa on ongelmia.

•jos perheessäsi on haitallista päihteiden käyttöä, tarvitset tukea ja ohjausta lastenkasvatuksessa ja/tai ohjauksessa.


Toimi näin

Palveluihin et tarvitse lähetettä, vaan voit itse ottaa suoraan yhteyttä perheneuvolaan. Tavoitteena on mahdollistaa asiakkaan tarpeiden mukainen palvelun saanti.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia ja sijaisperheiden valmennus.


Palvelun toteuttaa: 
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä