suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Perhekuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Perhekuntoutus antaa tavoitteellista ja suunnitelmallista tukea muun muassa arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Palvelu räätälöidään yksilöllisesti perheen tarpeiden mukaan, käytössä on monia erilaisia työmenetelmiä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kuntoutus voidaan toteuttaa kotiin tehtävänä työnä tai laitosmuotoisena.

Toimi näin

Ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai sosiaaliohjaajaasi, jonka kanssa voit keskustella palvelun piiriin hakeutumisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhekuntoutus on lastensuojelun tukitoimi ja edellyttää lastensuojelun asiakkuutta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perheesi saa perhekuntoutuksessa tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Sosiaalityöntekijä auttaa perhettäsi esimerkiksi luomaan toimivan päivärytmin sekä huolehtimaan ruoanvalmistuksesta ja muista kodin tehtävistä. Hän opastaa ja tukee vanhempia lastenkasvatuksessa, talouden hallinnassa ja perheen tulevaisuuden suunnittelussa.

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon ja laitoshoidon tukitoimi. Kuntoutus on suunnitelmallista toimintaa, jonka tarkoitus on tukea vanhempia kasvatustehtävässä, vahvistaa perheen omia voimavaroja ja taata lapsille turvallinen kasvuympäristö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 20.10.2020