suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Perhekuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhekuntoutuksessa perheesi saa tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella perhekuntoutuksen palvelut ostetaan yksityisiltä palveluntuottajilta. Tätä ennen perheen palvelutarve selvitetään sosiaalityöntekijöiden toimesta.

Toimi näin

Yhteydenotto yhteistoiminta-alueen sosiaalipäivystykseen arkisin (ma-pe) klo 8-16. Voit ottaa yhteyttä suoraan myös Kangasalan tai Pälkäneen sosiaalityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät lapsiperheiden sosiaalipalvelujen nettisivuilla. Lisäksi yhteyttä voi ottaa "Pyydä apua" -napin kautta lapsiperheiden sosiaalipalvelujen nettisivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen avohuollon tukitoimiin päätymistä ja perhekuntoutukseen lähtemistä perheen palvelutarve arvioidaan yhteistoiminta-alueen sosiaalityöntekijöiden toimesta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perheenne saa perhekuntoutuksessa tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Sosiaalityöntekijä auttaa perhettänne esimerkiksi luomaan toimivan päivärytmin ja huolehtimaan ruoanvalmistuksesta ja muista kodin tehtävistä. Hän opastaa ja tukee vanhempia lastenkasvatuksessa, talouden hallinnassa ja perheen tulevaisuuden suunnittelussa.

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi. Kuntoutus on suunnitelmallista toimintaa, jonka tarkoitus on tukea vanhempia kasvatustehtävässä, vahvistaa perheen omia voimavaroja ja taata lapsille turvallinen kasvuympäristö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 24.4.2020