suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Perhekuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Perhekuntoutus on Jyväskylässä laitosmuotoista tukea, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen ja vahvan tuen koko perheelle.

Perhekuntoutuksen tavoitteet määritellään yhdessä perheen kanssa. Päätöksen perhekuntoutuksesta tekee lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijä. Perhekuntoutuksen keskimääräinen kesto on 1–3 kuukautta.

Perhekuntoutusta järjestetään Keski-Suomen ensi- ja turvakodilla ja Mattilan perhetukikodin tuetun asumisen yksikössä.

Toimi näin

Perhekuntoutukseen siirrytään tarvittaessa, kun perheen tilanne on selvitetty ensin yleisellä tasolla. Erilaisissa perheeseen liittyvissä suuremmissa ongelmatilanteissa voi ottaa ensisijaisesti yhteyttä Tapionkadun sosiaaliasemaan jatko-ohjeita varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perheesi saa perhekuntoutuksessa tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Sosiaalityöntekijä auttaa perhettäsi esimerkiksi luomaan toimivan päivärytmin sekä huolehtimaan ruoanvalmistuksesta ja muista kodin tehtävistä. Hän opastaa ja tukee vanhempia lastenkasvatuksessa, talouden hallinnassa ja perheen tulevaisuuden suunnittelussa.

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon ja laitoshoidon tukitoimi. Kuntoutus on suunnitelmallista toimintaa, jonka tarkoitus on tukea vanhempia kasvatustehtävässä, vahvistaa perheen omia voimavaroja ja taata lapsille turvallinen kasvuympäristö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Alue Jyväskylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 15.5.2020