suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Perhekuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhekuntoutuksessa tarjotaan kuntouttavaa toimintaa koko perheelle suunnitellusti ja tavoitteellisesti. Sen tavoitteena on lasten kasvuolosuhteiden turvaaminen, vanhempien tukeminen kasvatustehtävässä ja perheen omien voimavarojen vahvistaminen.

Toimi näin

Lapsen asioista vastaavalla sosiaalityöntekijällä on velvollisuus tarkistaa huostassa pidon edellytysten voimassaolo säännöllisesti pidettävien asiakassuunnitelmaneuvottelujen yhteydessä ja muulloinkin, kun se osoittautuu tarpeelliseksi. Päätös huostassa pidon lakkaamisesta on tarvittaessa tehtävä viranomaisaloitteisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhekuntoutusta on tarjolla laitoksessa tapahtuvana ympärivuorokautisena ja päivämuotoisena kuntoutuksena. Lisäksi on tarjolla laitoksen yhteydessä olevia perheasuntoja, joihin perheille tarjotaan tehostettua tukea. Perhekuntoutus tapahtuu laitosympäristössä, mikä erottaa sen asiakkaan kotona tapahtuvasta perhetyöstä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perheenne saa perhekuntoutuksessa tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Sosiaalityöntekijä auttaa perhettänne esimerkiksi luomaan toimivan päivärytmin ja huolehtimaan ruoanvalmistuksesta ja muista kodin tehtävistä. Hän opastaa ja tukee vanhempia lastenkasvatuksessa, talouden hallinnassa ja perheen tulevaisuuden suunnittelussa.

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi. Kuntoutus on suunnitelmallista toimintaa, jonka tarkoitus on tukea vanhempia kasvatustehtävässä, vahvistaa perheen omia voimavaroja ja taata lapsille turvallinen kasvuympäristö.

Perustiedot

Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Palvelun toteuttaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä, Kuhmoinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 1.4.2019