suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Auran kunta, sosiaalitoimi

Perhekuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Aura
  • Julkinen palvelu

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi. Perhe saa siinä tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Perhekuntoutusta järjestetään perheen tarpeen mukaisesti ostopalveluna joko laitosmuotoisena perhekuntoutuksena tai kotiin suunnattuna perhekuntoutuksena.

Toimi näin

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi. Ota yhteys kunnan sosiaalitoimeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhekuntoutusta järjestetään perheen tarpeen mukaisesti ostopalveluna joko laitosmuotoisena perhekuntoutuksena tai kotiin suunnattuna perhekuntoutuksena.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perheesi saa perhekuntoutuksessa tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Sosiaalityöntekijä auttaa perhettäsi esimerkiksi luomaan toimivan päivärytmin sekä huolehtimaan ruoanvalmistuksesta ja muista kodin tehtävistä. Hän opastaa ja tukee vanhempia lastenkasvatuksessa, talouden hallinnassa ja perheen tulevaisuuden suunnittelussa.

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon ja laitoshoidon tukitoimi. Kuntoutus on suunnitelmallista toimintaa, jonka tarkoitus on tukea vanhempia kasvatustehtävässä, vahvistaa perheen omia voimavaroja ja taata lapsille turvallinen kasvuympäristö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAuran kunta, sosiaalitoimi
Palvelusta vastaaAuran kunta, sosiaalitoimi
Alue Aura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Auran kunta, sosiaalitoimi
Päivitetty: 11.12.2020