suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Perhekeskuksen palvelut

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Perhekeskustoiminta perustuu perheiden osallisuuteen, vertaistukeen, perhelähtöisyyteen, moniammatilliseen toimintaan ja kumppanuuteen.

Tavoitteena on kehittää asuinalueiden yhteisöllisyyttä, joka lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja sosiaalisia verkostoja.

Perhekeskustoimintamalli on moniammatillista tiimityötä, jossa perheet ja toimijatahot verkostoituvat yhteistyöhön.

Perhekeskus on yhteistyölle rakentuva ajattelu- ja toimintamalli, jonka tavoitteena on vahvistaa lapsiperheiden hyvinvointia, vanhempien parisuhdetta ja vanhemmuutta. Työ on moniammatillista ja verkostoitunutta. Tavoitteena on rakentaa entistä vahvempi varhaisen tuen toimintamalli, jossa keskeisenä tekijänä on vuorovaikutus perheiden ja heidän kanssaan työskentelevien työntekijöiden välillä. Mahdollisiin ongelmiin pyritään puuttumaan varhain tekemällä ennaltaehkäisevää työtä. Monessa tapauksessa tämä tarkoittaa sosiaalisten kontaktien lisäämistä.

Yhteiskunta on nykyään on yhä monimuotoisempi niin arvoiltaan, väestöltään kuin toiminnaltaankin. Asukkailla on mahdollisuus rikastuttaa oman asuinalueensa toimivuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Perhekeskustoiminta perustuu kansalaisaktiivisuuden varaan. Viranomaistoiminta mahdollistaa ja tukee asukkaiden oma-aloitteisuutta sekä toimii käyntiin panevana voimana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 18.6.2020