suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Perhehoito vammaisille henkilöille

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhehoito tarkoittaa ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä tehtävään valmennetun perhehoitajan kotona. Perhehoitaja vastaa asiakkaan hoidosta ja arjen sujumisesta. 

Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin sekä edistää hänen perusturvallisuuttaan ja sosiaalisia suhteitaan. Perhehoito voi olla lyh ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Vammaispalvelujen pitkäaikaisen perhehoidon asiakkaat ovat pääsääntöisesti aikuisia vammaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat tukea päivittäisessä elämässään useita kertoja vuorokaudessa. Lyhytaikaisen perhehoito on alaikäisten lasten lyhytaikaisen hoidon toteuttamisen tapa, jolla tuetaan lapsen kotona asumista.

Perhehoito voi soveltua hyvin monenlaiselle henkilölle, mutta perhehoito ei sovellu, jos vammaisella henkilöllä on esimerkiksi hallitsematonta aggressiivisuutta, tai henkilön itsemääräämisoikeutta on täytynyt rajoittaa jollain tavalla. Runsas hoivan ja hoidon tarve ei ole este perhehoidolle, mutta edellyttää tukipalveluja perhehoitajalle sekä vammaiselle henkilölle itselleen.

Palvelun toteuttaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 18.9.2023