suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perheasioiden sovittelun tavoitteena on lapsen aseman turvaaminen ristiriitatilanteessa. Perheasioiden sovittelija auttaa jäsentämään tilannetta ja tarkastelemaan ratkaisuja eri perheenjäsenten kannalta. Perheasioiden sovittelija on puolisoiden tukena, kun he miettivät vaikeassa kriisitilanteessa jatkavatko yhdessä vai purkavatko parisuhteen. Mikäli vanhemmat päätyvät eroon, niin sovittelussa pohditaan lasten huoltoa ja tapaamisia. Sovittelusta sovitaan perheen ja työntekijöiden kesken työskentelyn alkaessa.

Sekä Ylivieskan että Nivalan perheneuvolan toimipisteet tarjoavat perheasioiden sovittelua.

Ylivieskan perheneuvola palvelee Alavieskan, Sievin ja Ylivieskan asukkaita ja Nivalan perheneuvola Nivalan asukkaita. Perheneuvolan puhelinajat ovat ti-to klo 12-13.

Perheasioiden sovittelu on luottamuksellista ja maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää kunnan sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 30.1.2020