suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, erotilanteessa ja lapsiin liittyvissä erimielisyyksien selvittämisessä.

Saat sovittelussa keskusteluapua muun muassa

  • avo- tai avioeron harkintatilanteessa
  • lasten asioiden järjestämisessä avo- tai avioeron jälkeen
  • sopimuksen vahvistamisen jälkeen esiin nousseiden ristiriitaisuuksien pohtimisessa.

Perheasioiden sovittelu on luottamuksellista. Perheasioiden sovittelun lähtökohtana on turvata lapsen näkökulman huomioon ottaminen vanhempien erotilanteessa. Sovittelussa ei ole pariterapeuttista työskentelyä. Tarkoituksena on vanhemmuuden jatkamisen turvaaminen parisuhteen päättymisestä huolimatta.

Toimi näin

Varaa keskusteluaika soittamalla perheneuvonnan ajanvarausnumeroon.

Soiton perusteella sinuun otetaan yhteyttä oman asuinalueesi perheneuvonnasta mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon sisällä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada perheasiain sovittelua, jos olet oululainen ja jos sinulla on alle 18- vuotiaita lapsia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja lapsillasi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää kunnan sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 7.3.2019