suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perheasiain sovittelu on tarkoitettu vaikean tilanteen tai ristiriidan selvittämiseksi parisuhteessa tai perheessä silloin, kun omat keinot tai voimat ovat vähissä. Keskustelussa etsitään yhdessä osapuolten kanssa uusia ratkaisuja tai vaihtoehtoja, jotka vievät arkielämää eteenpäin muodostuipa perheen ratkaisuksi mikä tahansa. Sovittelija ei ota kantaa siihen erotaanko vai jatketaanko yhdessä. Lasten asema huomioidaan sovittelutyössä. Sovittelua tarjoavat Keski-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskus sekä Kannuksen ja Kaustisen perheneuvolat.

Toimi näin

Parisuhteen tai perheen ongelmissa voitte yksin tai yhdessä ottaa yhteyttä Keski-Pohjanmaan perheasian neuvottelukeskukseen tai Soiten alueella toimiviin perheneuvoloihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Sovittelupalvelu on vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää kunnan sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 19.12.2019