suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Jos parisuhteessa on pulmia, ota yhteyttä perheneuvolaan tai sosiaalityöntekijään. Perheasioiden sovittelua saa perheneuvolassa tai Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksesta. Sovittelun avulla saat tukea eron tai eron uhkan aiheuttamien ristiriitojen ratkaisussa ja sopimuksen teossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää kunnan sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 19.12.2019